تویوتا کمری ژاپنی با ظاهر لوکس خود در دل اغلب مردم دنیا جا باز کرده است. این خودرو برای اولین بار در سال 2006 تولید و ساخت آن تا امروز ادامه دار بوده است. نسل هفتم از این خوروی محبوب دارای سواری نرم، استهلاک کم و مصرف سوخت بهینه بوده که باعث فروش چشمگیری در کشورمان شده است. در مقابل با اپتیمای ی کرهای سروکار داریم که از سال 2000 در کرهی جنوبی به خط تولید درآمده و راه خود را به بازارهای جهانی باز کرده است. نسل دوم این خودرو بخاطر طراحی منحصر به فردش برندهی بهترین طراحی اتومبیل سال شد. خودروی اپتیمای هیبریدی برای اولین بار در سال 1398 با همکاری شرکت اطلس خودرو به هموطنانمان معرفی شد. حال برویم سراغ نقد و بررسی تویوتا کمری و اپتیما.
مقایسهی طراحی داخلی و خارجی
متناسب بودن طراحی داخلی و خارجی اپتیما یک امتیاز مثبت برای این سدان کرهای محسوب میشود. پنجرهی جلویی بزرگ و چراغهای کشیده در این خودرو ظاهر خشن وجذابی به او بخشیده است. همچنین بدنهی کشیدهی این خودرو و طراحی چراغهای عقب آن جلوهی زیبایی به این سدان کرهای بخشیده و باعث محبوبیت مثال زدنی برای آن شده است. در طراحی داخلی با نگاه اول متوجه کابین عریض و طراحی ساده اما دلچسب میشویم . پلاستیک خوبی که در ساخت قطعات داخلی اپتیما استفاده شده به جذابتر شدنش کمک زیادی نموده.
در مقابل طراحی نسل جدید تویوتا کمری حرفی برای گفتن باقی نمیگذارد. این نسل از کمری نسبت به قبلیها کشیده و باریکتر است و در طراحی داخلی آن بیش از 2 هزار قطعهی جدید استفاده شده که زیبایی این سدان ژاپنی را افزایش داده است.
مقایسهی فنی دو خودرو
تویوتا کمری دارای موتوری 4 سیلندری ،16 سوپاپه و حجم 2494 سی سی که ظرفیت تولید 181 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه و گشتاور 235 نیوتون متر در 4100 دور در دقیقه است. جعبه دندهی این خودرو از نوع 6 دنده خودکار بوده که قادر است در 8.8 ثانیه به سرعت 100 کیومتر در ساعت برسد و 195کیلومتر را طی کند. مصرف سوخت کمری در هر کیلومتر 9.3 لیتر است.
اپتیما هم مانند کمری دارای موتوری 4 سیلندری و 16 سوپاپه است. این سدان کرهای دارای حجم موتوری برابر2359 سی سی که ظرفیت تولید 177 اسب بخار در 6000 دور در دقیقه است. جعبه دنده این خودرو نیز از نوع 6 دنده خودکار تیپ ترونیک است. شتاب صفر تا صد اپتیما 9.5ثانیه بوده و میتواند در یک ساعت 208 کیلومتر مسافت را طی کند. مصرف سوخت ترکیبی در این خودرو 7.9 لیتر در هر کیلومتر است.
مقایسه تجهیزات و امکانات دو خودرو
تویوتا کمری دارای 6 کیسهی هوا که شامل کیسهی هوا برای سرنشینان جلو ، کیسه هوای جانبی و پردهای است و مجهز به سیستم ترمز ABS وEBD ، BA بوده که و یک پکیج سیستم کنترل پایداری خودرو دارد. سیستم ضد سرقت ایموبلایزر نیز در این خودرو تعبیه شده و مجهز به سیستم هشدار دهنده سوئیچ در زمان جا گذاشتن آن است.کمری به سیستم صوتی با قابلیت پخش CDوUSB مجهز بوده که دکمههای سیستم صوتی روی فرمان آن قرار گرفتهاند. آینههای بقل این خودرو برقی و همرنگ بدنهی خودرو هستند. رینگهای آلومینیومی است به زیبایی و جذابیت کمری نیز افزودهاند. از دیگر آبشنهای قابل ذکر این خودرو میتوان به:
• سانروف
• گیربکس 6 سرعته خودکار
• سیستم تهویه مطبوع خودکار
• شیشهی برقی با محافظ
• برف پاکنهای تناوبی
• و 4 عدد سنسور پارک آن اشاره کرد.
در مقابل کیا اپتیما به نظر ایمنی بیشتری را برای سرنشینان خود فراهم میکند؛ چراکه دارای سیستم ترمز و پایداری EBD، EBA ،BAC، TCS ،ABS ، HAC، ESC بوده و 6 کیسهی هوای پیشرفته برای سرنشینان جلو و عقب، کیسه هوای پردهای و همچنین کیسهی هوایی جانبی در آن به کار رفتهاند. از دیگر آپشنهای قابل توجه این سدان کرهای سیستم صوتی فوق العادهی آن بوده که هم قابلیت پخشMP3 و هم CD را داراست. اسپیکرهای آن قادر به تولید 500 وات صوت را هستند. کیا اپتیما یک صفحه نمایش 7 اینچی دارد که هم از دیگر تجهیزات صوتی این خودرو محسوب میشود و هم میتواند توسط دوربین پشت خودرو دید مناسبی به راننده بدهد. آینههای بغل اپتیما برقی و مجهز به گرمکن هستند. همچنین این خودرو مجهز به سقف پانوراما ، پوشش چرمی فرمان، سنسور نور و قابلیت تعویض دنده از پشت فرمان است.
و در آخر بلاخره کدام یک را بخریم؟
اگر به هیجان و سرعت علاقمند هستید کیا اپتیما میتواند نیازتان را برآورده کرده و از این نظر شما را اقناع کند. تجهیزاتی نظیر سیستم صوتی که نسل جوان توجه فراوانی به آن دارند، در اپتیما به نظر بهتر و قدرتمندتر است. توجه به ایمنی خودرو همواره جزو مواردی بوده که سازندگان و خریداران به آن توجه بسیار زیادی میکنند. هر دو خودرو را سدان های ایمنی می دانند که خواهند توانست جان سرنشینان خود را در زمان های خطر حفظ کنند. این دو سدان قدرتمند را دست کم نگیرید.